4/30/2017

33. viikonloppu: Calella

Sää muuttui sateisesta lämpimämpään.  Päätimme nauttia muutaman päivän asuinpaikkamme tarjoamasta pienestä uima-altaasta sekä pienen Calella kaupungin ravintola- sekä ostostarjonnasta. Vielä kaksi päivää sitten kaupunki vaikutti ransistyneeltä ja uneliaalta pikkukylältä, mutta nyt viikonloppuna autoja tuntui olevan joka nurkassa ja ihmisiä runsaasti liikkeellä. Rannalla tosin oli vain satunnaisia kävelijöitä ja rantatuolit oli nätisti pinoissa - vielä ei ole kesä.

Calella vakuutti meidät rannoillaan sekä palvelutarjonnallaan. Lisäksi kaupunki oli erittäin helpon ja kohtuullisen (n. 50 min) juna- tai automatkan päässä Barcelonasta pohjoiseen. Calellaon  enemmän paikallisten suosiossa kuin ulkomaalaisten, joten kylässä on hyvin edullinen hintataso niin kaupoissa kuin ravintoloissa. Kauppatarjonta ei myöskään ole pelkästään flamenconukkeja sekä -viuhkoja, vaan välissä löytyy ihan muotiliikkeitä. Ulkomaalaisia turisteja näin kesäkauden ulkopuolella on todella vähän. Vaikka suurin osa Calellan tarjonnasta olikin suunnattu paikallisille turisteille, löytyi rantakaupungista myös vanha renessanssin aikainen kaupunginosa idyllisine kujineen, kirkkoineen sekä kauniine vanhoine rakennuksineen. Myös Montenegren kansallispuisto sijaitsi aivan vieressä ja rannat olivat upeita - niin pitkää ja leveää kuin pieniä rantakallioiden välisiä poukamia, jotka tarjosivat upeita maisemia.   
Sunnuntaina juhlittiin myös hieman vappua, joimme simaa ja paistoin munkkeja koko porukalle. Espanjassakin nähtävästi vappua juhlitaan, mutta hieman toisunlaisin menoin kuin Suomessa. Huomenna maanantaina kaupat ja ravintolat ovat kuitenkin kiinni ja monilla vapaapäivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti