4/14/2017

31. viikko: Harry Potter, The Exhibition

Chicagosta 2009 matkansa aloittanut Harry Potter, The Exhibition näyttely on kiertänyt ympäri maailmaa keräten jo yli viisi miljoonaa kävijää. Tällä hetkellä Utrechtissa oleva näyttely on avoinna kesäkuun loppuun asti läheellä sijaitsevan Cinemec -elokuvateatterin vieressä. Liput voi näyttelyyn ostaa joko etukäteen internetistä tai näyttelyn ovelta. Tarjolla on huomattavasti edullisempia perhelippuja kuin Lontoon Harry Potter studiolle. Liput näyttelyyn ostetaan samoin kuin Studiolle tietylle ajalle, joten ostamalla lipun ovelta minimoi mahdollisuuden myöhästyä omasta ajastaan. Mielestäni tällainen jaksotus on hyvä keino hillitä tungosta, jolloin jokainen pääsee nauttimaan näyttelystä rauhassa.

Meillä kylässä olleet sukulaiset suostuivat lähtemään kahden innokkaan Harry Potter -fanin kanssa näyttelyyn, joten saimme mieheni kanssa keskittyä hetkeksi työntekoon. Ennen näyttelyä heiltä oltiin tiedusteltu kielitaitoa ja halukkuuta ostaa audiobookit noin 5 euron hintaan. Jälkikäteen vanhemmat harmitteli ostamatta jättämistä. Näyttelyssä löytyy kyllä kyltit hollanniksi ja englanniksi jokaisen esineen kohdalla, joskin lukeminen hämärässä valaistuksessa on hieman vaivanloista.
Harry Potter: The Exhibition alkoi vakuuttavasti, mutta lupaavan alun jälkeen näyttely hieman lässähti. Tyttäremme oli tosin aivan innoissaan lajitteluhatusta. Vahvan alun jälkeen näyttely oli kuitenkin vain Harry Potter -tavaroiden ja -vaatteiden esittelyä. Loppunäyttelyssä kierretään ilman aikatauluja, joten jokainen voi käyttää aikaa esineiden ihmettelyyn ja kuvien ottamiseen niin kauan kuin huvittaa. Kokonaisuutena näyttely ei ollut niin taianomainen kuin mainokset antoi ymmärtää tai meidän Lontoon Harry Potter studiolla käyntimme oli. Toisaalta näyttelyssä oli esillä paljon esineitä, mitä tyttäremme eivät olleet studiolla nähneet, joten he olivat aivan innoissaan näyttelystä. Vanhemmat sukulaiset jäin kaipaamaan enemmän interaktiivisuutta, mutta jälkikäteen käytyjen keskustelujen jälkeen näyttivät hekin viihtyneen.
Näyttelyn lopussa oli kauppa Harry Potter -tavaroille. Tarjolla oli muun muassa makeisia, avaimenperiä, tupahuiveja ja vaatteita. Hinnat olivat luonnollisesti taivaissa, mutta niinhän tällaisissa paikoissa on tapana. Tyttäremme oli haltioissaan tästä kaupasta ja siellä myytävistä tavaroista, joskin kelmien kartan hinta oli äidin mielestä järkyttävä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti