4/28/2017

33. viikko: Barcelonassa ja sen ympäristössä

Viimeiset kevään vieraat lähtivät tiistaina kotiin Hollannista, jonka jälkeen me lähdettiin perheenä kohti etelää. Tytöillä on koulusta kahden viikon loma, joten ajattelimme viettää aikaa Calellassa/Barcelonassa. Seuraavat kaksi viikkoa hollantilaiset juhlivat kuninkaan syntymäpäiviä oranssilla teemalla. Me emme kuitenkaan tienneet juhlista paljoakaan etukäteen, joten emme tiedä mistä jäimme paitsi. Lisäski oli ihan mukava vaihtaa majapaikkaa aivan erilaisiin maisemiin hetkeksi. Oranssit kuninkaan bileet jäi meiltä siten ensi kertaan.
Keskiviikkona saavuttiin sateiseen Barcelonaan ja illalla saapui seuraksemme lisää sukulaisia Suomesta. Olimme varanneet etukäteen huvilan ja autot, joten lomasta oli tarkoitus tulla helppo. 12 hengen seurueelle reissaaminen vaatii paljon etukäteissuunnittelua, varsinkin kun joukossa on 6 pientä lasta. Ainakin alkuloma on mennyt mukavasti ja olemme reissanneet sopuisasti. Kävimme ostoksilla La Roca Village Outletissa, tutustumassa pieneen Besalún keskiaikaiseen kylään ja tänään Barcelonassa junalla.

Roca Village outlet shopping -kylässä, josta löytyy yli 130 merkkiliikettä Armanista Burberryn kautta Gucciin ja Ralph Laureniin. Shoppailukylä on hyvin samanlainen kuin amerikkalainen ostari ja auki joka päivä, sunnuntaisinkin. Sinne pääsee Barcelonasta joko Roca Villagen omalla bussilla, junalla tai autolla. Hinnat ovat selkeästi halvemmat kuin normaalisti kaupoissa, mutta tokihan siellä on kaikki merkkitavaraa, joissa lähtöhinta on monesti hyvinkin korkea.

Noin 30 kilometrin päässä Gironasta sijaitseva Besalú oli keskiajalla Besalún kunnan pääkylä. Kun vierailee Katalonian sydämessä sijaitsevassa noin 2000 asukkaan Besalún kylässä, tuntee palanneensa ajassa taaksepäin ritarien ja prinsessojen keskiaikaan. Kylällä on paljon tarjottavaa matkailijoille: kulttuuria, taidetta, historiaa ja erityisesti gastronomisia nautintoja. Besalún linnasta löytyy merkintöjä jo 900-luvulta ja se oli tärkeä kylä Rooman imperiumin aikana. Besalún maamerkki on sen vanha romaaninen silta, joka ylittää kylän vieressä kulkevan Fluviá-joen. Silta toimi aikoinaan Besalún pääsisäänkäyntinä. Besalú ja sen upea ympäristö ovat upea matkailu- ja valokuvauskohde. 
Barceloonassa kävimme vanhempieni kanssa syömässä Fonda Espanya -ravintolassa, johon olin saanut vihjeen nykyisin Hollannissa asuvalta espanjalaiselta ystävältä. Ravintola osoittautui todelliseksi löydöksi. Miljöö oli todella kaunis ja ruoka edullista sekä hyvää. Kaiken tämän lisäksi palvelu oli ystävällistä sekä asiantuntevaa. Samaan aikaan sisareni ja lapset tutustuivat L'aquarriumiin eli akvaarioon. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti