4/09/2017

30. viikonloppu: Virpominen, pyöräretki ja FC Utrechtin peli

Alankomaissa ei ole virpomisperinnettä. Niinpä lapsemme hoitivat tämän vuoden noitapestinsä matalalla profiililla. Tyystin ilman virpomista ei tätäkään palmusunnuntaina silti vietetty. Kohteeksi valikoituivat meillä kylässä olevat sukulaiset sekä suomalainen tuttavaperhe. Koristellun oksan vastineeksi he saivat täälläkin tuttuja yllätysmunia. Virpomiskohteiden rajallisuuden vuoksi maitosuklaan määrä pysyi kuitenkin kohtuullisena, mikä on toisaalta ihan hyvä juttu edellisvuosien munavuorien jälkeen.

Kun virpomisvelvollisuudet oli saatu hoidettua, suuntasimme jo aamupäivän puolella pyörillä kohti kaupungin laidalla sijaitsevaa pannukakkutaloa, jonne teimme ensivisiitin pari viikkoa aiemmin. Sää oli tällä kertaa, jos mahdollista, vieläkin kauniinpi ja teehuoneen joenmutkassa sijaitsevan puutarhan magnoliapuut entistäkin komeammassa kukassa. Pilvettömältä taivaalta paistava aurinko ja kahdenkymmen asteen lämpö oli houkutellut paikalle runsaasti väkeä, sekä ravintolan terassille että piknikille viereisen puiston nurmikolle. Juomista, pannukakuista ja auringosta nauttineiden ihmisten ohella nurmikkoa peittivät kymmenet kanootit, sillä moni oli saapunut meloen.

Vatsat täynnä pannukakkua matka jatkui pari kilometrin päähän Stadion Galgenwaardille, joka on paikallisen jalkapalloseuran FC Utrechtin kotikenttä. Paikat olimme hankkineet vajaat 24 000 henkeä vetävän stadionin päätykatsomosta, mikä osoittautui erinomaiseksi valinnaksi. Liput olivat edulliset, tunnelma tiivis ja näimme toisella puoliajalla aitiopaikalta kotijoukkueen kaikki maalit 3-0 päättyneessä pelissä. Tunnelma ottelussa oli mielestäni parempi kuin maan mahtiseuran Amsterdam Ajaxin pelissä pari kuukautta aiemmin. Utrechtin kannattajien pelin jälkeinen riemu on ihan ymmärrettävää sillä seura on parhaillaan sarjataulukossa neljännellä sijalla. Tämä on odotuksiin nähden erinomainen suoritus. Menestykseen tottuneille Ajaxin kannattajille taas mikä tahansa muu tulos kuin runsasmaalinen voitto ja sarjataulukon kärkisija on yleensä kova pettymys.
      

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti