3/03/2017

25. viikko: hiihtolomalla Harry Potterin jalanjäljillä Lontoossa

Alkuviikko meni kotosalla, lapsien leikkiessä yhdessä sekä koulukavereiden kesken ja vanhempien tehdessä töitä joko kotona tai Amsterdamissa. Onneksi tytöillä alkaa olla jo sen verran kavereita koulussa, että leikkiseuraa löytyy näin loma-aikana suhteellisen helposti. Tietty aikataulut täytyy saadaan soviteltua koko perheen kesken yhteen, jotta saadaan oravanpyörämme edes jollain tavalla pysymään koossa.
Loppuviikoksi lähdimme Lontooseen. Perheeseemme on syntynyt Harry Potter tosifani (jo yhteensä 2000 sivua luettu joulun jälkeen), joten neljännen kirjan loppuun saattaminen tuli palkita Harry Potter studiovierailulla. Ihanaa, että kirjallisuusharratus jatkuu seuravassakin polvessa. Tosin mietittiin mieheni kanssa, mitä ihmettä teemme tämän fanin kanssa, kun nämä kaikki kirjat on luettu ja elokuvat katsottu.  
Nyt kuitenkin luvassa pieni päivitys Warner Brosin järjestämästä studiokierroksesta, jonne olin varannut liput jo muutama viikko etukäteen. Kyseessä on siis Lontoon keskustan ulkopuolella Watfordissa sijaitsevat Warner Brosin studio, jossa on kuvattu kaikki Harry Potter -elokuvien sisäkohtaukset. Studioon on jätetty valtavia lavasteita, pienoismalleja, jne. paikalleen. Liput studiolle kannattaa ostaa hyvissä ajoin netistä, jos mielii päästä sinne Lontoon vierailullaan. Perheen kesken matkatessa kannattaa myös miettiä, ostaako mukaan kuljetuksen vaiko yrittää löytää julkisilla paikan päälle. Itse päädyimme ensimmäiseen vaihtoehtoon, mutta jätimme nämä deluxe-paketit (lähes 300 euroa/henkilö) muille Harry Potter faneille. 
Warner Bros. Studio Tourilla yleisö johdatetaan Harry Potterin maailmaan heti ulko-ovelta. Laajassa aulassa soi elokuvasarjan tunnusmusiikki, seinät on vuorattu tutuilla kasvoilla ja katossa killuu Weasleyn perheen tuttu autonromu.  Nettisivuilla suositellaan, että käyntiin kannattaa varata noin kolme tuntia. Sisäänpääsyä ei tarvitse hirveämmin jonottaa, koska liput on ostettu etukäteen ja sisään päästetään vain tietty määrä porukkaa tiettyyn kellonaikaan. Oma kierroksemme alkoi kello 14. Jono studiokierroksen aikana kertyy kuitenkin, jos haluaa osallistua joko luutalentoon tai "ajaa" Ford Anglialla. Tässä päivityksessä en kuitenkaan aio paljastaa kaikkea, mitä kaikkea ihanuuksia sisältä löytyi, sillä se on jokaisen Harry Potter fanin koettava itse. Mutta sen voin sanoa, että studiolta löytyi tietysti myös pakollinen matkamuistomyymälä, josta on myynnissä käytännössä kaikki mahdolliset Harry Potter -tuotteet mitä kuvitella saattaa. Tyttäremme oli aivan haltioissaan päivästä, koska emme olleet kertoneet hänelle vierailusta etukäteen. Myymälässä olikin todella vaikea valinta, ostanko äiti Hermionen, Ronin vaiko Harryn taikasauvan. Itse olisin päätynyt Voldemorin tai Sirius mustan sauvaan - tyttäreni valitsi toisin.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti