3/26/2017

28. viikonloppu: Utrechtin kangasmarkkinat

Viikonlopun sää oli poikkeuksellisen aurinkoinen, joten suuntasimme perheen kesken ulos. Mieheni ja toisen tyttären lähdettyä pyöräilemään , suuntasimme nuoremman tyttären kanssa kaupungin keskustaan.

Itselleni oli hyvin yllättävää, ettei Utrechtissa ei ole lainkaan kangaskauppoja, vaikka keskustassa on paljon muita pieniä putiikkeja ja kauppoja. Syynä on se, että kaikki ompeluharrastajat kokoontuvat lauantaisin vanhaan kaupunkiin Breedstraatille kangasmarkkinoille. Kangasmarkkinat on Hollannin suurimmat. Markkinoille kokoontuu joka lauantai noin klo 8.00 - 12.30 sata torikauppiasta myymään omia tuotteitaan. Näiltä markkinoilta löytää kaiken, mitä ompeluharrastaja tarvitsee, erilaisia kankaita, vetoketjuja, nappeja, lankoja,  nauhoja, jne. Kankaat on todella laadukkaita ja tarjontaa on paljon. Tarjolla oli paljon erilaisia verhoilukankaita sekä nahkaa. Hinnat on paljon edullisemmat kuin suomalaisessa kangaskaupassa ja osa myyjistä jopa suostuu tinkimään hinnoista.


Näillä kangasmarkkinoilla saatiin tyttäreni kanssa maistaa todellista toritunnelmaa. Jouduin myös käyttämään huonoa saksankielentaitoani, koska suurin osa myyjistä osasi vain hollannin kieltä. Tämä oli yllättävää, sillä osa asiakkaista oli ulkomaalaisia. Itsekin innostuin ostamaan muutaman kankaan. Sunnuntaina tuli sitten ommeltua tytöille uudet tuubihuivit huonolla vuokranantajan ompelukoneella. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti