2/03/2017

21. viikko: Työmatka Berliiniin

Neljän päivän Berliinin työmatka/perheloma voi tuntua mukavalta vaihtelulta perusarkeen, Hollannissa. Kun reissaa itsekseen tietää, ettei tarvitse tehdä juuri kompromisseja. Ei tarvitse neuvotella mistään, eikä kukaan loukkaannu päätöksistäni. Työmatkalla tosin ei kerkeä yleensä nähdä kuin yliopiston, joten kaksi ensimmäistä päivää työskentelin, söin hyvin, juttelin uusien tuttujen kanssa, skypetin, nukuin, luin kirjaa ja nautin. Tämä oli vasta toinen matkani Berliiniin ja tuntui kuin olisin asunut täällä pidempään. Parissa päivässäkin ehtii nähdä paljon Berliiniä, etenkin kun tietää minne kannattaa mennä ja missä syödä. Niin ja kun on paikallinen opas, ei tule tehtyä huonoja ravintolavalintoja tai eksyttyä tylsille alueille.

Tulin torstaina heti aamukoneella Schönefeldin lentokentälle, josta nappasin junan suoraan Berliinin keskustaan. Tämä Humboldt-Berlin yliopisto sijaitsee aivan kaupungin keskustassa. Ylipistossa on työskennellyt paljon tunnettuja vanhoja saksalaisia tutkijoita, kuten Max Planck, Karl Marx, Fritz Haber, jne. Olikin hyvin mielenkiintoista tehdä pieni kävelyretki yliopisto alueella lounaan jälkeen ja katsella vanhoja osin uudelleen rakennettuja yliopistorakennuksia. Aivan erilainen alue kuin Hollannissa, Vrije Universiteit. Kaikista biologian alueen rakennuksista hehkui arvokkuutta. Rakennuksia katsomalla syntyy mielikuva, että täällä tutkimustyötä arvostetaan.

Matkani päätarkoitus oli saada tämä Gordon Research Seminar 2018 suunnittelu käytiin. Gordon Research Seminaari on nuorille tutkijoille järjestettävä esitapaaminen, ennen tutkimusalani tärkeintä konferenssia -  Gordon Research Conference, Photosensory Receptors & Signal Transduction. Saimme paljon aikaiseksi muutamassa päivässä toisen järjestäjän kanssa. Teimme alustavan suunnitelman ohjelmalle, aloitettua rahankeruukamppanjan ja pidettyä Skype-palaverin pääkonferenssin pääjärjestäjän kanssa. Kävin välissä illallisella paikallisen professorin kanssa italialaisessa ravintolassa. Oli todella virkistävää nähdä joitakin tuttuja kasvoja. Tutkijoita, jotka normaalisti näkee vain konferensseissa ja joiden tutkimusartikkeleja tulee luettua.

Viikonloppuna olemmekin sitten perhelomalla Berliinissä ja ajatuksena ajella sunnuntaina autolla takaisin Hollantiin. Josko löytäisimme jonkin linnan matkalla, niin saisi takapenkin matkaajat pidettyä hiljaisena. Toisaalta vanhemman tyttäreni mielestä tämä on unelmaloma. Saa yhden viikonlopun aikana lukea Harry Potterin kolmannen osan kokonaisuudessaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti