1/29/2017

20. viikonloppu: Puoli tuntia junassa, Amsterdam ja Rotterdam

Lauantaina kävimme Amsterdamissa. Tytöt ja mieheni merenkulkumuseossa ja minä itse Schipolin lentokentän läheellä Gordon Research Seminaarin (GRS) puheenjohtajan koulutuksessa. Koulutukseni jatkui tietysti pikkutunneille asti, kun päädyin parin skotin, saksalaisen, austraalialaisen, israelilaisen sekä lontoolaisen biologian alan tutkijan kanssa samaan pöytään. Onneksi Utrechtiin pääsee jopa keskellä yötä puolen tunnin välein junalla. Asuinpaikan valinta on siten oivallinen autottomalle. 
Koska olin aiheuttanut itselleni konferenssiväsymyksen, emme päässeet aikaisemmin kuin iltapäivällä Rotterdamiin. Rotterdam on vähän Helsinkiä suurempi satamakaupunki ja Alankomaiden toiseksi suurin kaupunki heti Amsterdamin jälkeen. Kaupungista löytyy hienoa arkkitehtuuria – hassuja kärjellään seisovista kuutioista koostuvia opiskelija-asuntoja, puolikaaren muotoinen kauppahalli, näyttävä Erasmus-silta – jätimme näihin tutustumisen kuitenkin seuraavaan kertaan. Meidän ensisijaisena tarkoituksena oli käydä tutustumassa Rotterdamin Suomen Merimieskirkkoon. Kirkko sijaitsee noin kilometrin kävelymatkan päässä juna-asemalta, joten matkaan kotioveltamme kirkolle meni vain hieman yli tunti. Kirkon alakerrassa on kahvila ja pieni kauppa, jossa on tarjolla  suomalaisia elintarvikkeita sekä joitakin perinteisiä Marimekon sekä Pentikin tuotteita. Nautittiin riisipiikarat munavoilla pillimehujen sekä teekupposten kera. Ostettiin samalla myös hieman täydennystä ruokakaappiin, koska elintarvikkeet oli 30%:n tammialessa. Saatiin oltermannia, ruissipsejä, Ruthin ruisleipää ja poronkäristystä. Yläkerrassa käytiin vielä katsomassa kirkon kirjastoa, josta saa kirjoja lainaan 6-8 viikon laina-ajalla. Kirjastoissa olikin yllättävän kattava valikoima suomalaisia lasten ja aikuisten kirjoja sekä DVD elokuvia. Emme tällä kertaa kuitenkaan lainanneet mitään, koska joululomalla tuotuja kirjoja on edelleen lukematta.
Kirkko vierailun jälkeen käveltiin lyhyt matka Viva Afrika -ravintolaan, jonka mieheni oli meille katsonut valmiiksi. Ravintolassa sai sekä itä- että länsi-afrikkalaista ruokaa. Ruoka oli erinomaista ja täyttävää. Syötiin afrikkalaiseen tapaan sormin, joka oli ihan mukavaa vaihtelua välistä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti