1/13/2017

18. viikko: Paluu Utrechtiin

Uusi vuosi ja uudet kuviot... joskin osaksi vanhat. Paluu Hollantiin Suomen loman/työmatkan jälkeen oli pienoinen shokki. Kotini seinät olivat taas kirjavat, sohvat kuluneet ja Ikean kalusteita kaikkialla. Ulkonakaan ei ollut kaunis pakkassää vaan tuulista vesisadetta luvattuna koko viikoksi. Olimme viettäneet ihanan loman sekä sukulaisten että ystävien kanssa omassa kodissamme, joten paluu arkeen ei ollut helppo. Toisaalta mukavia hetkiä ja muistoja tuli taas kourallinen matkaan ja näitä on hyvä muistella pitkin kevättä. 
Viimeisinä Suomi-päivinä paikkailin tavaroita kasaa ja punnitsin huolissani laukkuja vaa'alla. Iso laukkumme oli täynnä kaurapuuroa ja pikkulaukut lastenkirjoja. Luotin kuitenkin siihen, että pienellä kentällä pikkulaukkuja ei punnita ja iso laukku saa mennä sellaisenaan ruumaan. Onneksi sain laukut sujuvasti koneeseen ja huokaisin helpotuksesta, kaurapuuroa riittää ainakin helmikuuhun asti ja uusia kirjoja saimme tänne luettavaksi ison kasan. 

Tällä viikolla töihin paluu sujui kuitenkin varsin mutkattomasti ja täällä oli oikein mukava vastaanotto kollegoilta. Aivan kuin olisin kauemminkin ollut poissa. Ihana huomata, että on jo osa yhteisöä ja saa työkavereilta tuliaisia heidän joululomiltaan. Jatkamme siitä mihin joulukuussa jäimme. Tytöillä tosin koulussa alkaa uudet jaksot, joissa tutustutaan tavaroiden/elintarvikkeiden alkuperään sekä maapallon riittämättömiin luonnonvaroihin.
Keväällä on tiedossa myös useampi ulkomaanmatka, joita odotamme jo innolla. Sukulaiset tulee tänne vierailulle ja osa meistä käy Suomessakin. Tietysti pääsemme nauttimaan aikaisesta keväästä ja tulppaaneista Hollannissa. Ulkomaan matkoilla käymme äidin työmatkan ohessa tutustumassa Berliiniin, Lontoon läheellä on mukava käydä tervehtimässä sukulaisia ja musikaalissa, Barceloonassa vietämme vappua sukulaisten kera, Pariisissa on käytävä katsomassa Eiffeltorni ja Mona Lisa -taulu. Kaikki paikat kun on nyt niin läheellä ja helpommin saavutettavissa kuin Suomesta käsin. On siis jotain, mitä odottaa, mutta nyt keskitytään viikonloppuna nuoremman tyttären syntymäpäiviä juhlintaan. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti