9/15/2016

4. viikko: Mummo kylässä ja rannalle


Tiistai-iltana saimme vieraaksi tyttäriemme mummon. Tytöt olivatkin aivan täpinöissään, kun mummo tuli meille viikoksi kylään. Kahden kilon Eloveena -kaurapuuropaketti oli paras tuliainen Suomesta. Tosin nuorempi tyttäremme olisi toivonut vielä lisäksi Eila -maitopurkkia. Suomalaisista aamurutineista on todella vaikea päästä eroon ja tämä "sokerinmakuinen" laktoositon maito saa jopa omat ihokarvat pystyy.

Syyskuinen helle jatkui ainakin torstaihin asti... huh, miten kuuma täällä onkaan! Toimisto, koti ja koulu ilman ilmastointilaitetta 30 asteen helteessä on aika hikinen yhdistelmä. Keskiviikkona päätimme suunnata heti töiden jälkeen merenrannalle. Ajatuksena oli löytää hieman syrjäisempi rantakohde, jottemme joutuisi koko iltapäivää olemaan ruuhkissa. Bergen oli itsessään todella viehättä ja kaunis pikku kaupunki, mutta Bergen aan Zee rantapaikka oli sitten omaa luokkaansa. Sininen meri, vaaleana kimmeltelevä samenttinen hiekka ja ne dyynit. Kyllä siinä kalpenivat myös monet Etelä-Euroopan lomakohteet. Itse en Hollantia aikaisemmin pitänyt rantakohteena, mutta nyt jo kahdella hiekkarannalla käyneenä, joudun muuttamaan mielipidettäni. Paikka sijaitsee Pohjois-Hollannissa eikä sinne ollut kovin pitkä matka Amsterdamista. Kartasta kun katsoo Bergen aan Zeen lähellä sijaitsee myös Egmond Aan Zee, Castricum Zee, Schoorl, Zandvoort, Den Helder jne. Kaikissa näissä on varmasti aivan yhtä ihana ranta ja ehkä vähän väljempää kuin tunnetulle Den Haagin rannalla. Auringon jo laskiessa käytiin vielä rantaravintolassa syömässä. Tämä Noord ravintola osoittautui ihan kelpo paikaksi.
Tänään käytiin sitten Utrechtin kaupungissa pyöräillen. Saatiin jopa mummo ajamaan koko matka pyörällä, kun kerrottiin että pyörätiet on tasaisia ja mäettömiä. Näin yhtenä iltana viikossa (torstaisin) kaupat on myöhempään auki, joten päätimme käydä katsomassa josko kaupungin pikkuliikkeistä löytyisi jotain. Matkalla löydettiin keskustasta herttainen jäätelöauto, josta ostettiin taas kerran jäätelöt.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti