10/17/2016

8. viikonloppu: serkukset ja De Efteling

Voi sitä riemua, kun serkut saapuivat kylään. Kyllä heitä olikin odotettu. Perjantai menikin viimeisimpiä Suomen kuulumisia vaihtaessa sekä kouluun tutustuessa.

Lauantaiaamuna pakattiin lapset seitsemän paikkaiseen Volkswagen Transporteriin eli tuttavallisemmin Kleinariin, jonka mieheni onnistui lopulta meille vuokraamaan kulkuneuvoksi. Ajatuksena oli suunnata tyylikkäästi matkaten yhteen Euroopan ihaninpaan teema- ja huvipuistoon - De Eftelingiin. Puisto on Benelux-maiden suosituin  matkailukohde ja siellä on käynyt jo yli 100 miljoonaa ihmistä. Tämä 650 aarin suuruinen puisto vuodelta 1952 sijaitsee etelä-Hollannissa aika lähellä Belgian rajaa Kaastheuvelissa ja sinne on hyvät opasteet. Puisto oli todella tyylikkäästi toteutettu ja ihanan vihertävä.  De Efteling jäi mieleen ihanana huvipuistona, joka ei perustunut pelkästään hurjiin vuoristoratoihin ja karuselleihin.

Puisto on jaettu neljään valtakuntaan: Reizenrijk (matka), Marerijk (Satu), Ruigrijk (karkea) ja  Anderrijk (muut). Reizenrijkissä löytyi sisävuoristorata sekä runsaasti ruokapaikkoja. Marerijkissä ihana Droomvluht, Villa Volta, karusellejä sekä aivan ihana satupuisto. Ruigrijkissä on hurjimmat vuoristoradat ja muut järeämmät jutut. Anderrijkistä löytyy teatteri sekä iso vesialue. Puistossa on hyvin paljon istutuksia, joita lukuisat puutarhurit hoitavat. Nykyisin puisto on auki läpi vuoden, talvella joihinkin laitteisiin ei pääse. Puistoon tullessaan saa esitteen, jossa on kuvan kartta sekä kuvaukset laitteista suosituksineen. Osa sopii koko perheelle, osa ihan pienille kävijöille, osaan on pituusrajoitus ja osa on rajumpia laitteita hieman vanhemmille lapsille sekä lapsenmielisille aikuisille. Aluetta kiertää juna, jolla on asema ainakin Ruigrijkissä sekä Marerijkissä. Vaikka oma vierailumme Eftelingiin ajoittui myöhäiseen syksyyn, pääsimme päivän päätteeksi ihastelemaan upeaa vesisuihkuesitystä. Tämä huvipuisto oli erityisen lapsiystävällinen kohde ja varmasti vierailun arvoinen kohde Hollannissa. 
Sunnuntaina käytiin kävelyllä vanhassa kaupungissa, syötiin jäätelöt, ihasteltiin kirkkoja sekä tuhlattiin lasten taskurahoja. Illalla unohduttiin lajittelemaan Hama-helmiä, joten blogitekstin kirjoitus jäi tälle päivälle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti