10/14/2016

8. viikko: kirjallisuusviikko, pankki ja polkupyörä

Kuten aikasemmin jo mainitsin, voi ulkomaisen kortin kanssa toiminta Hollannissa osoittautua yllättävänkin hankalaksi. Tästä syystä hiemankin pidempään maassa oleilua suunnitteleva melko varmasti joutuu tekemisiin pankkien kanssa. Pankkitilin avaaminen sinänsä on helppoa, mutta ainakin meidän Abn Amro-pankki vaati BSN-numeron. Joten pääsimme avaamaan yhteisen tilin konttorissa vasta kahden kuukauden täällä olon jälkeen. Tietty olimme ensi varanneet ajan ABN Amro konttoriin keskiviikko aamuksi. Nyt noin viikkoa myöhemmin saamme kotiin postitettuna kortit, kortin lukijan ja niihin tunnukset. ABN Amro-pankki tarjoaa hyviä palveluita ulkomaalaisille ja sitä voin vain suositella. Tämä pankki tuntui nettikeskusteluissa keräävän paljon kehuja siitä, että kaikki palvelu toimii moitteettomasti englanniksi. Itse voin yhtyä näihin kehuihin. Peruspankkipaketin hinta on 16 € / vuodessa. Itseäni lämmitti erityisesti, että tällä rahamäärällä saimme molemmat pöytiin tarjoiltuna teekupposet sekä aivan ensiluokkaista asiakaspalvelua tiliä avatessa. Tiskin takana olevaa mieshenkilöä kiinnosti jopa lukemisharrastukseni.
Kirjastoissa ja kouluissa on tällä viikolla vietetty kirjallisuusviikkoa. Meidänkin tyttärien koulussa on ollut koko viikon kirjallisuuteen liittyvää toimintaa. Opettajat ovat lukeneet normaalia enemmän tunneilla sekä oman suosikkikirjan henkilöksi sai pukeutua keskiviikkona. Ihastuttavin toiminta on kuitenkin se, että vanhemmat käyvät lukemassa koulussa Roald Dahlin kirjoja omalla äidinkielellään välitunneilla koulun kirjastossa. Näihin lukuhetkiä on jokaisella koulun oppilaalla mahdollisuus osallistua. Tyttäreni ovat käyneet kuuntelemassa saksaa, englantia sekä hindiä. Perjantaina on vuorossa italia ja suomi. Mieheni kävi lukemassa 15 minuuttia Iso kiltti jätti -kirjaa. Tämä on parasta vuorovaikutusta vanhempien sekä koulun välillä. 
Ensi viikolla vietämme mekin syyslomaan ja meille tuli lasten serkkuja kylään. Torstai-ilta menikin banderolleja tehdessä sekä kotia siivotessa. Jotain pientä ohjelmaakin on ensi viikolle mietitty.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti