10/10/2016

7. viikonloppu: uintia, pyöräilyä ja Breukelen

Pyöräilyä, pyöräilyä ja vielä pyöräilyä... Perjantaina ajoimme kaupungin toiselle laidalle vanhemman tyttäremme uintiharjoituksiin. Kyllä kannatti, vaikka raskas arkiviikko takana, hän jaksoi iloita uimisesta. Ei edes haitannut pitkä pyöräilymatka, kun lupasin että pysähdytään matkalla kahvilaan.
Lauantaina oli edessä syyskenkien etsimistä ja vaatevaraston täydentämistä. Suuntasimme tyttöporukalla Utrechtin vanhaan kaupunkiin ja yritimme etsiä sopivia kenkiä hieman kylmemmille keleille. Tällä kertaa olisin totisesti kaivannut hypermarketteja, sillä kolme tuntia uudessa ympäristössä ja tuloksena vain toiselle tytölle sopivat jalkineet. Löysimme kyllä ihanat syysmekot ja muutama paidan, mutta jäin kuitenkin kaipaamaan näitä tosia lasten kenkiä. Onneksi keli ei vielä ole niin kylmä, ettei lekkareilla pärjää. Toisaalta tälläisten jokakelin syyskenkien etsiminen ei ollut aivan yksinkertaista. Kauniita lasten saappaita olisi ollut vaikka millä mitalla, mutta kuka sellasilla kengillä leikkii koulunpihalla.
Sunnuntaina nuoremmalla tyttärellä oli taas luokkakaverinsa syntymäpäiväjuhlat. Tällä kertaa kävimme syntymäpäivillä viereisessä Breukelen kaupungissa, jonne pyöräilymatkaa tuli 14 kilometriä suuntaansa. Huh! Kaupunkin sijatsee Vechtjoen varrella Utrechtista pohjoiseen. Kaupungista löytyy myös aika komea linna, Kasteel Nijenrode, jonka mailla nykyisin toimii Nyenrode Business yliopisto. Kaupunki oli todella kaunis ja talot kanavan rannalla suuria, sillä tänne rikkaat amsterdamilaiset kauppiaat rakensivat kesähuvilansa 1600-luvulla. Käytiin vanhemman tyttären kanssa uimassa ja harjoittelemassa pääedellä hyppyä paikallisessa uimahallissa. Olikin ihan hyvä valinta, koska uimahallista löytyi useampi allas, liukumäki, sekä muutama poreallas. Kaiken lisäksi hallissa oli suhteellisen väljää. Uimareissulla olisin kuitenkin kaivannut kunnon naistensaunaa ja isompia peseytymistiloja, mutta näyttää että pesutilat on vaatimattomammat mihin olemme tottuneet. Nuorempi tytär sain synttäreillä harjoitella saippuan valmistusta, huulikiillon tekoa sekä perhostatuioinnin käteensä. Hyvin toiminnalliset syntymäpäivät, vaikkakin hieman kaukana kotoamme. Tyttäreni oli kuitenkin tyytyväinen juhliin ja illalla halusi kovasti esitellä isälleen omia pikku pöllösaippuoita. Tuoksuvat kuulema sitruunalta.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti