6/16/2017

40. viikko: Luopumisen tuskaa!

Aikaa on enää alle kuukausi, minulla alkaa olla muutto-/paluuahdistus. Olenko tutustunut riittävästi hollantilaiseen kulttuuriin? Olenko käynyt kaikissa haluamissani paikoissa? Onko työni edistynyt riittävästi? Asunnon siivous ja missä välissä kerkeän pakkaamaan? Tällä viikolla päällimmäisenä kysymyksenä on kuitenkin ollut, saanko kaikki matkatavarat siirtymään Suomeen? Vastaus on - en. Jostain on luovuttava ja joillekin tavaroille on etsittävä ulkopuolinen kuljetus. 

Aloitan helpommasta, asettelen lasten ja aikuisten kirjat kasoihin ja yritän saada tytöt tekemään valintansa. Omat valinnat on helppoja, kaikki luetut eteenpäin menevien kasaan. Tytöille valinta on vaikeampi. Esimerkiksi yhdestäkään Harry Potter tai Tatu ja Patu -kirjoista he eivät halua luopua. Onneksi kuitenkin muutamia lastenkirjoja saan siirrettyä eteenpäin menevien kasaan. Mutta mihin nämä kirjat voi luovuttaa? Suomessa veisin ne Pikku kaappikirjastooni kodin seinustalle ja ne häviäisi siitä eteenpäin hetkessä - varsinkin lastenkirjat. Toinen vaihtoehto olisi fyysinen kirpputori, mutta niitäkään ei täällä ole. Lisäksi en usko, että suomalainen kirjallisuus olisi hollantilaisten mieleen. Liityn uuteen suljettuun facebook -ryhmään, Ruuhka-Hollannin kirpputori ja hetkessä kaikilla kirjoilla on ottaja. Onneksi!
Toisen ongelman annan mieheni hoidettavaksi, lego -kaapin kuljetuksen järjestämisen Suomeen. Ensin hän kyselee kuljetusfirmoista, ei mitään vastausta. Alan tuskastua... Sitten kuin tilauksesta toisessa suljetussa facebook -ryhmässä kysellään tarvetta tavaran kuljettamiselle Suomeen kesä/heinäkuun vaihteessa. Tartumme heti tilaisuuteen. Asiat hoituu ja ensi viikolla kaapin olisi tarkoitus siirtyä ensin Turkuun. Turusta sitten sukulaisten toimesta takaisin kotiin. Täytyy kyllä kiittää näitä facebook -ryhmiä ja sukulaisia, ne helpottaa huomattavasti asioiden järjestymistä.    

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti