7/02/2017

42. viikonloppu: Moselin laakso ja Luxemburg

Lauantaina saatiin ostettua auto Kölnistä. Ostettiin lopulta järkipeli, jonka huolto ja käyttökustannukset on edulliset. Kaupat oli nopeasti tehty, mutta auton rekisteröinti ottaa vielä aikaa. Joudumme tekemään siten uuden reissun Saksaa, jolloin vasta saamme auton mukaamme.
Auton oston jälkeen suuntasimme kohti Moselin laaksoa, koska viikonloppu oli vasta alussa ja olimme hyvin läheellä kyseistä seutua. Alue on Saksan suosituinta matkailu- sekä viinintuontantoaluetta. Laakson läpi virtaavan Mosel joen rannalla sijaitsee useita Saksan vanhimpiin lukeutuvia kaupunkeja, jotka vaikuttivat kiehtovilta vierailukohteilta. Lisäksi Mosel jokea reunustavat viiniköynnösten peittämät kukkulat tarjoavat upeat näköalat ja ajomatkastamme tuli erittäin miellyttävä.
Pysähdyttiin itsekin viimein syömään lähelle Luxemburgin rajaa sijaitseva Trier kaupunkiin, joka on Moselin laakson merkittävin kaupunki. 100 000 asukkaan yliopistokaupunki on erittäin suosittu ja vireä kulttuurinkehto. Trier kaupungin historia ulottuu yli 2000 vuoden taakse ja näin ollen kaupunki on todennäköisesti koko Saksan vanhin. Kaupungin pitkästä historiasta muistuttavat lukuisat eri aikakausilta tähän päivään asti säilyneet historialliset rakennukset, jotka on listattu Unescon maailmanperintökohdelistalle. Trier kaupungin vanhimmat nykyaikaan saakka säilyneet rakennukset on rakennettu jo noin 100-400 luvuilla, jolloin kaupunki oli osa Rooman valtakuntaa. Tältä aikakaudelta peräisin olevia rakennuksia kaupungissa on esimerkiksi kaupunginportti Porta Nigra, joka käytiin katsomassa tihkusateessa. Myös Rooman valtakunnan jälkeiseltä ajalta on kaupungissa säilynyt useita merkittäviä historiallisia rakennuksia, joista tunnetuin lienee 1100-luvulla rakennettu Dom eli Trierin tuomiokirkko. Kirkkoon kannattaa ehdottomasti käydä tutustumassa, erityisesti sen sisäpiha oli erittäin viehättävä.
Trier kaupunki sijainti aivan Saksan länsirajan tuntumassa lähellä Luxemburgia, Ranskaa ja Belgiaa mahdollisti päiväretken Trier kaupungista myös naapurivaltioiden puolelle. Tämä ajatus houkutti meidät jäämään yöksi seudulle, sillä yksi Benelux -maa oli meiltä vielä näkemättä. Kaiken lisäksi löydettiin hyvin edullinen ja viihtyisä majoitus pienestä kylästä läheeltä rajaa. Kaikki tuntuu olevan hyvin läheellä, sillä Luxemburgin samanniminen pääkaupunki sijaitsee vain 50 kilometrin päässä Trier kaupungista. Luxemburgiin on Trieristä hyvät tiet, joten päätimme viettää sunnuntai päivä Luxemburgissa sekä sen pääkaupungissa. Omat mielikuvat maasta eivät todellakaan vastanneet todellisuutta. Tämä kääpiövaltio ihastutti meitä maaseudullaan sekä metsillään. Kumpuileva maaseutu tuntui olevan myös pyöräilijöiden suosiossa, joskin sunnuntaipäivänä moni kahvila ja ravintola olivat kiinni. Maisemat olivat jopa kauniimpia kuin Saksassa ja tiet kulki ihanasti läpi vilja- sekä maissipeltojen. Hintatasoltaan Luxemburg oli jopa edullinen. Erityisesti kannattaa huomata, että polttoaine on Luxemburgissa naapurimaita reippaasti edullisempaa, koska sitä ei maassa nähtävästi veroiteta lainkaan. Kierreltiin aikamme kirppareita, kummasteltiin luxemburgin kieltä, syötiin lounas sekä kakut. Iltapäivällä lähdettiin jo ajelemaan kohti Utrechtia, koska ensi viikolla tytöillä on viimeinen kouluviikko. Saattaa kuitenkin olla, että näille seuduille tullaan vielä reilun viikon päästä, sen verran upeat oli maisemat.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti