5/28/2017

37. viikonloppu: Brugge ja Hollannin rannat

Paluumatkalla Oostendesta pysähdyttiin ensin Bruggeen lounalle sekä ostoksille. Brugge on kaupunki Länsi-Flanderin maakunnassa, Belgiassa. Kaupunki sijaitsee noin 30 kilometrin päässsä Oostendesta, joten matka-aika ei ollut pitkä. Brugge on Belgian merkittävimpiä matkailunähtävyyksiä, sillä sen keskusta on lähes kokonaisuudessaan säilytetty keskiaikaisessa asussaan. Kaupungissa on useita kanavia. Aivan keskusta-alue kuuluu UNESCO:n maailmanperintöluetteloon. Kaupungissa oli todella paljon muitakin turisteja, joten ravintola löytäminen kahdeksalle henkilölle ulkoterassilla osoittautui lähes mahdottomaksi tehtäväksi. Jouduimme tyytymään sisätiloihin. Ruoka oli kuitenkin herkullista ja palvelu... noh. Lounaan jälkeen käytiin sisareni kanssa suklaa (ja muilla) ostoksilla. 
Viime syksynä kirjoitin Hollannin rannoista jo jotain... Nyt ajeltuani koko Hollannin etelärannikon läpi, en voi olla kirjoittamatta hieman lisää. Vertailtuani  helatorstain nähtyjä Belgian rantoja sekä pari viikkoa sitten nähtyjä Barcelonan rantoja näihin Hollannin rantoihin, voin sanoa, että Hollanti voittaa tämän kisan mennen tullen. Rantaviivaa on paljon, rannat on erittäin siistejä ja kauniita. Aivan läheelle rantaa ei saa/pysty rakentamaan mitään. Ainoa iso huonopuoli on Hollannin sää, joka on hyvin arvaamaton.
Kävimme siis paluumatkalla Belgiasta pienellä pysähdyksellä Strand Oostkapellessa. Keli tosin hieman viilentyi perjantaista, mutta aivan läheelle 30 astetta vieläkin päästiin. Itse ranta oli kuitenkin oikein ihana – hiekka oli tavattoman hienoa ja puhdasta, laskuveden jäljiltä lähempää rantaviivaa löytyi paljon simpukan kuoria eikä väkeäkään myöhäisen ajankohdan vuoksi ollut liikaa paikalla. Vietimme pari tuntia rannalla istuen, leikkien, simpukoita keräillen sekä eväitä syöden. Näin pienen tauon jälkeen jaksettiin taas ajella kohti Utrechtia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti