5/28/2017

37. viikko: Belgia, Oostende -rannalle!

Pikkuisesta Hollannin naapurimaasta Belgiasta löytyy paljon muutakin kuin Bryssel sekä EU:n päämaja. Sen monikulttuurisissa kaupungeissa voi ihailla nähtävyyksiä historiallisissa puitteissa ja herkutella Keski-Eurooppalaiseen tyyliin. Belgiassa tähän ruokaan panostetaan toisin kuin Hollannissa, mikä tuntuu johtuvan Ranskan läheisyydestä. Koska tytöillä on taas koulusta vapaata loppuviikko ja siskoni perheineen on kylässä, lähdimme käymään Belgiassa siskoni miehen siskon luona. Sää on mitä mainioin, aurinkoa täysin pilvettömältä taivaalta ja lämpötilat korkeat. Lisäksi lasten toiveena oli päästä pienelle reissulle serkkujen kanssa.

Rantaviivaa Belgialla on 60 kilometriä Pohjanmerellä – kauniita hiekkarantoja löytyy esimerkiksi Oostenden lomakaupungista. Oostende on Länsi-Flanderin provinssissa Belgiassa sijaitseva kunta, johon kuuluvat Oostenden kaupunki sekä pienet Mariakerken, Stenen ja Zandvoorden kylät. Oostende on ollut aikaisemmin merkittävä kauppasatama, nykyisin se on suosittu rantalomakohde. Sen kautta kulkee etenkin paljon sinisimpukoita, jotka ovat belgialainen perinneherkku. 

Oostenden ranta oli todella hieno ja ihmisiä paljon liikkeellä. Tytöt kävi kokeilemassa meriveden lämpötila, kuulemma uimakelpoista! Kävimme pienellä kävelyllä aivan rannassa, kunnes oli aika lähteä majapaikkaan. Saimme järjestettyä kaikille nukkupaikat pieneen huoneeseen, tosin nukkuminen ei alkuun meinannut onnistua serkuspedissä ja uudessa ympäristössä. Viimein kaikki kuitenkin hiljeni. Huomenna tulossa rantapäivä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti