5/07/2017

34. viikonloppu: Sushi joy festival ja snappcar -autolla sunnuntaiajelulla

"There’s a new food festival in town, and it’s all about sushi!" Ja tottakai me päätimme perheen kanssa käydä ihastelemassa ruokatarjontaa Sushi joy festivaaleilla lauantaina. Tunnustaudumme koko perheellä japanilaisen (ja kaiken muunkin aasialaisen) ruuan hyväksi ystäväksi. Olen itse ollut noin kymmenen vuotta sitten Osakassa sekä Kiotossa tutkijavaihdossa useamman kuukauden ja ihastui erityisesti heidän ruokakulttuuriinsa ja sen monipuolisuuteen. Jos siis mainoksessa lukee, että tarjolla on dim sumia, bao buneja ja yakitoria, voinko siis vastustaa ruokafestivaaleja? En, vaan suuntaan sinne koko perheellä katsomaan, onko siellä oikeasti tarjolla japanilaista ruokaa, vaiko vaan perinteisiä makirullia ja sushia. Paikalle saavuttuamme, totean mainoksen lauseet todeksi, ja saan taas maistella tuttuja makuja. Annokset on sieviä ja paikalle on jopa raahattu liikkuva sushijuna. Festivaaleille on kuitenkin tullut muutama muukin japanilaisen ruuan ystävä, näin kauniina, aurinkoisena ja lämpimänä päivänä. Jonot on pitkiä ja ruokapöytiä aivan liian vähän tarjolla. En anna sen häiritä, vaan nautin olostani ja hyvästä ruuasta. 

Sunnuntaina mieheni varasi meille Snappcar -autonvuokrauspalvelusta taas auton, tällä kertaa pääsimme kokeilemaan Fiat 500:sta. Palvelun idea on hyvin yksinkertainen. Siellä aivan normaalit ihmiset vuokraavat omia autoja, jotka seisoo kadunvarsilla ja parkissa tyhjänpanttina. Palvelun kautta saa vuokrattu suhteellisen huokeasti mitä erilaisimpia autoja, aivan normaaleista perheautoista aina retroihin harvinaisuuksiin. Palvelu tarjoaa myös edullisen vakuutuksen autoille. Näin autottomalle, palvelu on ollut pelastus ja toiminut jopa paremmin kuin itse autovuokraamoiden tarjoamat palvelut. 

Sunnuntaina suuntasimme sitten autolla ensin kohti Skandinaavisia markkinoita. Markkinat järjestettiin Schoklandissa, joka on ollut aikoinaan saari Alankomaiden Zuiderzeessä. Se lakkasi olemasta saari kuitenkin jo vuonna 1942, kun Noordoostpolderin alue kuivattiin. Saaren muoto näkyy polderin korkeammissa osissa ja entisissä rantapenkoissa. Schokland oli asuttuna jopa rautakaudelta asti. Se oli keskiajalla suosittua asutusaluetta, mutta 1800-luvulle mennessä merenpinnan nousu teki tulvista liian yleisiä. Vuoden 1825 tulvat tuotti suurta tuhoa, ja vuonna 1859 hallitus määräsi viimeiset asukkaat jättämään Schoklandin. Nykyisin Schokland on tärkeä arkeologinen kohde sekä Unescon maailmanperintökohde. Sieltä löytyy aivan uusia rakennuksia, jotka kertovat alueen historiasta. Itse markkinat oli mukavan pienet, mutta tälläkin oli liikkeellä paljon ihmisiä. Suosituimpia tuotteita näytti olevan Salmari sekä poronkäristys. 
Markkinoilta matkattiin kohti Hasseltin pikkukaupunkia, jossa söimme tässä pienessä sievässä kylässä edullisen lounaan terassilla. Jatkoimem matkaa ja kävimme vielä jäätelöillä Zwollessa. Zwollen kaupunki kuului aikoinaan Hansaliittoon, joten se on ollut merkittävä kauppakaupunki. Zwolle tuntui hiljaiselta pikkukaupungilta noin 1,5 tunnin matkan päästä Amsterdamista. Kaupunki itsessään on todella sievä, tähden muotoon rakennettu ja täynnä kahviloita. Joskin olimme sen verran myöhään liikenteessä, että kaikki kaupat oli jo kerenneet mennä kiinni. Päätimme kuitenkin hetken kävellä kaupungissa ennen kuin suuntaisimme kohti kotia ja seuraavaa työ-/kouluviikkoa. Tervetuloa normaaliarki!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti